1. Kiemelkedően széles modulációs tartomány

Napjainkban a j minőségű hőszigetelések és nyílászárók alkalmazásával az épületek hőszükséglete jelentősen csökkent- az átmeneti (őszi, tavaszi) időszakban ez az érték még alacsonyabb. Az eddig alkalmazott kondenzációs gázkazánok a fűtési idény jelentős részében modulációs tartományuk alsó szegmensében, vagy az alatt voltak kénytelenek működni. Ez egyenetlen működést (sok ki és bekapcsolást) ezzel együtt jelentős hatásfok csökkenést és a készülékek élettartamának a rövidülését eredményezte.

A Baxi új kondenzációs készülékcsaládjának modulációs tartománya minden eddiginél szélesebb:

  • Baxi- Platinum: 1:10 modulációs tartomány
  • Baxi- Duo-Tec MP: 1:9 modulációs tartomány
  • Baxi- Duo-Tec 1:7 modulációs tartomány

 

A széles modulációs tartomány kiküszöböli a fenti problémát és gyakorlatilag lehetségessé válik mindig a fűtendő objektum pillanatnyi hőigényéhez illeszteni a kazán teljesítményét.

Ez maximalizálja a kihasználtságot, folyamatos működést biztosít, minimálisra csökkenti a ki és bekapcsolások számát, megnöveli ezzel az élettartamot és maximalizálja a hatásfokot.

 

2. GAC (Gas Adaptive Control) Folyamatos Gázszabályozás

A Baxi az új kis teljesítményű (jellemzően lakossági felhasználásra szánt) kondenzációs készülékeiben egy forradalmian új szabályozási rendszert- a GAC (Gas Adaptive Control)- vezette be: az új vezérlő elektronika az új gázszeleppel együttműködve teljesen automatikus égővezérlést tesz lehetővé és a következő előnyöket biztosítja:

  • a gázkészülék felismeri a kazánba táplált gáz típusát és figyelembe veszi az égéstermék elvezetés hosszát
  • a gázkészülék folyamatosan változtatja az égéshez szükséges gázmennyiséget a beérkező gáz fűtőértékének függvényében, fenntartva a lehető legmagasabb hatásfokot, alacsony értéken tartva a gázfogyasztást és a káros anyag kibocsájtást
  • az üzembehelyezési idő lecsökken, nem szükséges semmilyen kézi beavatkozás a gázszelepen

 

A Baxi Platinum készülékek integrált vezérlése alklamas

  • szolár rendszerek
  • hőszivattyús rendszerek
  • vagy szilárdtüzelésű kazánokkal üzemeltetett rendszerek egyidejű szabályozására

 

A Baxi Platinum és a Baxi Duo-Tec készülékek alkalmazásakor az alapvezérlés modulszerűen bővíthető.

Vagyis összetett fűtési rendszerek esetén, számos kiegészítő egység használatával lehetőség van a készülék szabályozását a lehető legjobban illeszteni az adott rendszer követelményeihez.