A napsütéses órák száma a sok éves statisztikai adatok alapján évente 1700-2100 óra közé tehető. Természetesen a sugárzás intenzitása az év során folyamatosan változik, de megfelelően méretezett szolár rendszer alkalmazásával biztosíthatjuk elsősorban a használati melegvíz rendszerek, továbbá a fűtési rendszerek energiaszükségletének jelentős részét.

 

Jellemzők:

 • széles termék választék 2 és 2,5m?- es függőleges és vízszintes kötésirányú kollektorok
 • rugalmas szerelés: a kollektorokat egyaránt lehet tetősíkba süllyesztve, illetve tetőcserépre szerelni
 • gyors és könnyű szerelés: ferdetető esetében is könnyen szerelhető, mivel rendelkezik egységes rögzítőszettel
 • ellenáll a szélsőséges időjárásnak
 • magas hatásfok: nagyobb abszorber felület, tartósabb keret
 • SB 25 típusnál fényvisszaverő üvegezés
 • hajlított csövezés: jobb hővezetés, magas teljesítmény. Ez a struktúra nagyobb rugalmasságot biztosít szereléskor
 • minimális hőveszteség
 • kollektorok közötti távolság: 40mm
 • magas színvonalú, felhasználó-központú design: a kötések kívülről nem láthatak, minden típusú tetőbe jól integrálható

 

Rögzítési módok:

Az új napkollektor termékcsalád különböző rögzítési módokat biztosít, mind ferde, mind pedig lapostető esetére. A Baxi ezeket az UNI EN 1991-1 szabvány szerint tervezte, mely garantálja a működést szélsőséges időjárási viszonyok között is.

 

Rögzítő rendszerek ferdetetőre:

A ferdetetős rögzítésnél választhatunk zsindelyes (fúrt) vagy hullámcserepes (rögzítőkampós) rögzítési módok között.

 

Rögzítés tetősíkba illeszthető kollektoroknál:

  n
 • esztétikailag is optimális megoldás minden típusú tetőhöz
 • 18 fokos dőlésszögig alkalmazható

 

Lapostetőre való rögzítési módok:

 • hátsó rögzítési pontokon lehet állítani a hajlásszöget 20-tól 55 fokig
 • ?A? keret
 • átlós merevítés a stabilitás növelésére, hátsó rögzítő elemekkel állítható a magasság és a dőlésszög

A Baxi Luna Platinum készülék alapvezérlése modulszerűen bővíthető, vagyis összetett fűtési rendszerek esetén, kiegészítő egységek alkalmazásával lehetőség van a készülék szabályozását a lehető legjobban illeszteni az adott rendszer követelményeihez.

Takarékosság: a piac egyik legfejlettebb, leginnovatívabb, legtöbb szolgáltatást kínáló és leggazdaságosabb működést biztosító terméke, a teljesítmény 10-100%-a közötti fokozatmentes szabályozást biztosít, a széles modulációs tartománynak (1:10) köszönhetően csökken a ki- és bekapcsolások száma, megnövekszik a kazán élettartama, a GAC (Gas Adaptive Control) folyamatos gázszabályozás a bejövő gáz minőségétől függetlenül mindig a lehető legmagasabb hatásfokot biztosítja

Felhasználóbarát vezérlés:nagyméretű háttérvilágítással rendelkező LCD kijelző, számos programozási lehetőséggel, a készülékbe épített szabályozóegység kivehető és egy referenciahelyiségben felszerelve szobatermosztátként alkalmazható, a szabályzó a készülékkel akár rádiófrekvenciás, akár vezetékes módon összekapcsolható, a szabályzó a kazán teljes körű vezérlése mellett képes szolár rendszer és hőszivattyús rendszer összehangolt szabályozására.

Egyszerű szerelés:egyszerűen elölről szerelhető, a készülék a fürdőkád fölé is telepíthető (IPX5D védettség)

Alkalmazás: egy készülék ami nemcsak fűt és használati melegvizet állít elő, hanem intelligens módon szabályozza és összehangolja az épületgépészeti rendszerek működését, lehetővé teszi, hogy a készülék szinte minden üzemállapotban folyamatosan működjön, elérve a lehető legmagasabb hatásfokot

Beépített tartozékok: beépítet modulációs keringőszivattyú, beépített zárt tágulási tartály a fűtési rendszerhez, beépített motoros váltószelep, beépített biztonsági szelep (3 bar)

A Baxi Luna Duo-Tec készülékek fő felhasználási területe a kaszkádrendszerben történő működés .Ebben az esetben a szükséges fűtési teljesítményt nem egy nagyméretű kazán alkalmazásával, hanem több kisebb teljesítményű készülék összekapcsolásával érjük el.

A kaszkád vezetés előnyei:

 • akár 16 db készülék összekapcsolása
 • optimális hatásfok és alacsony fogyasztás- akár 11,4-1632kW közötti modulációs tartomány
 • hosszú élettartam- programozott és üzemidő figyelő kazánléptetés
 • nagyobb üzembiztonság- hibajelzések intelligens kezelése

 

Kaszkád vezérléshez szükséges kiegészítők: AVS 75.391; OCI 345 kommunikációs interfész; RVS 46 időjárásfüggő szabályozó THINK

Takarékosság: a teljesítmény 11,1-100%-a közötti fokozatmentes szabályozást biztosít, a széles modulációs tartomány(1:9), mely által csökken a ki-és bekapcsolások száma, megnövekszik a kazán élettartama

Felhasználóbarát vezérlés: nagyméretű, háttérvilágítással rendelkező LCD kijelző

Egyszerű szerelés:egyszerűen elölről szerelhető, a készülék a fürdőkád fölé is telepíthető (IPX5D védettség)

Alkalmazás: lehetőség kaszkádrendszer kialakítására- legfeljebb 16 kazán összekapcsolása, optimális hatásfok, alacsony fogyasztás, rendkívül pontosan illeszthető a fűtű létesítmény pillanatnyi hőigényhez, nagy üzembiztonság

Beépített tartozékok: beépített modulációs keringőszivattyú, beépített biztonsági szelep (4bar)

Szabályozás:

A Baxi Luna Duo-Tec készülékekhez javasoljuk a saját termosztát alkalmazát (rendelkezésre áll vezetékes és vezeték nélküli kivitelben). Használatukkal biztosíthatjuk a kazánok folyamatos, modulációs szabályozását a belső hőmérséklet függvényében.

 • vezetékes modulációs termosztát heti programmal
 • vezeték nélküli modulációs termosztát programokkal

 

A Baxi Luna Duo-Tec fűtőkészülék beépített motoros váltószelepet tartalmaz. Indirekt fűtésű HMV tároló egyszerűen csatlakoztatható a kazánhoz opciós merülő érzékelő felhasználásával. A csatlakoztatáshoz szükséges kiegészítő: QAZ 36 merülő érzékelő

 

Takarékosság: akár 35%-os energiamegtakarítás a hagyományos készülékekhez viszonyítva, a teljesítmény 14,3-100%-a közötti fokozatmentes szabályozást biztosít, a széles modulációs tartománynak (1:7) csökken a ki- és bekapcsolások száma és megnövekszik a kazán élettartama, a GAC (Gas Adaptive Control) folyamatos gázszabályozás a bejövő gáz minőségétől függetlenül mindig a lehető legmagasabb hatásfokot biztosítja

Felhasználóbarát vezérlés: nagyméretű, háttérvilágítással rendelkező LCD kijelző, elektronikus hőmérséklet szabályozás

Egyszerű szerelés: egyszerűen elölről szerelhető, a készülék a fürdőkád fölé is telepíthető (IPX5D védettség)

Alkalmazás: szolár rendszerhez is csatlakoztatható, elektronikus hőmérséklet szabályozás, minden fűtőkészülék előkészített indirekt tároló fogadására

Beépített tartozékok: automatikus kétfokozatú keringőszivattyú, beépített zárt tágulási tartály a fűtési rendszerhez, beépített motoros váltószelep, biztonsági szelep (3bar)

A Baxi Nuvola Platinum készülékek kivehető szabályozójának rendeltetésszerű használatához (falra szerelés) csatoló készlet alkalmazása szükséges, mely nem tartozék.

Takarékosság: a piac egyik legfejlettebb, leginnovatívabb, legtöbb szolgáltatást kínáló és leggazdaságosabb működést biztosító terméke, a teljesítmény 10-100%-a közötti fokozatmentes szabályozást biztosít, a széles modulációs tartománynak (1:10) köszönhetően csökken a ki- és bekapcsolások száma, megnövekszik a kazán élettartama, a GAC (Gas Adaptive Control) folyamatos gázszabályozás a bejövő gáz minőségétől függetlenül mindig a lehető legmagasabb hatásfokot biztosítja

Felhasználóbarát vezérlés: nagyméretű háttérvilágítással rendelkező LCD kijelző, számos programozási lehetőséggel, a készülékbe épített szabályozóegység kivehető és egy referenciahelyiségben felszerelve szobatermosztátként alkalmazható, a szabályzó a készülékkel akár rádiófrekvenciás, akár vezetékes módon összekapcsolható, a szabályzó a kazán teljes körű vezérlése mellett képes szolár rendszer és hőszivattyús rendszer összehangolt szabályozására.

Egyszerű szerelés:egyszerűen elölről szerelhető, a készülék a fürdőkád fölé is telepíthető (IPX5D védettség)

Alkalmazás: egy készülék ami nemcsak fűt és használati melegvizet állít elő, hanem intelligens módon szabályozza és összehangolja az épületgépészeti rendszerek működését, lehetővé teszi, hogy a készülék szinte minden üzemállapotban folyamatosan működjön, elérve a lehető legmagasabb hatásfokot

 

Beépített tartozékok: beépített 45 literes nemesacél tároló, beépített 2 literes HMV tágulási tartály, beépített automatikus modulációs keringőszivattyú, beépített zárt tágulási tartály a fűtési rendszerhez, beépített biztonsági szelep (3bar), beépített HMV oldali biztonsági szelep (8bar)

1. Kiemelkedően széles modulációs tartomány

Napjainkban a j minőségű hőszigetelések és nyílászárók alkalmazásával az épületek hőszükséglete jelentősen csökkent- az átmeneti (őszi, tavaszi) időszakban ez az érték még alacsonyabb. Az eddig alkalmazott kondenzációs gázkazánok a fűtési idény jelentős részében modulációs tartományuk alsó szegmensében, vagy az alatt voltak kénytelenek működni. Ez egyenetlen működést (sok ki és bekapcsolást) ezzel együtt jelentős hatásfok csökkenést és a készülékek élettartamának a rövidülését eredményezte.

A Baxi új kondenzációs készülékcsaládjának modulációs tartománya minden eddiginél szélesebb:

 • Baxi- Platinum: 1:10 modulációs tartomány
 • Baxi- Duo-Tec MP: 1:9 modulációs tartomány
 • Baxi- Duo-Tec 1:7 modulációs tartomány

 

A széles modulációs tartomány kiküszöböli a fenti problémát és gyakorlatilag lehetségessé válik mindig a fűtendő objektum pillanatnyi hőigényéhez illeszteni a kazán teljesítményét.

Ez maximalizálja a kihasználtságot, folyamatos működést biztosít, minimálisra csökkenti a ki és bekapcsolások számát, megnöveli ezzel az élettartamot és maximalizálja a hatásfokot.

 

2. GAC (Gas Adaptive Control) Folyamatos Gázszabályozás

A Baxi az új kis teljesítményű (jellemzően lakossági felhasználásra szánt) kondenzációs készülékeiben egy forradalmian új szabályozási rendszert- a GAC (Gas Adaptive Control)- vezette be: az új vezérlő elektronika az új gázszeleppel együttműködve teljesen automatikus égővezérlést tesz lehetővé és a következő előnyöket biztosítja:

 • a gázkészülék felismeri a kazánba táplált gáz típusát és figyelembe veszi az égéstermék elvezetés hosszát
 • a gázkészülék folyamatosan változtatja az égéshez szükséges gázmennyiséget a beérkező gáz fűtőértékének függvényében, fenntartva a lehető legmagasabb hatásfokot, alacsony értéken tartva a gázfogyasztást és a káros anyag kibocsájtást
 • az üzembehelyezési idő lecsökken, nem szükséges semmilyen kézi beavatkozás a gázszelepen

 

A Baxi Platinum készülékek integrált vezérlése alklamas

 • szolár rendszerek
 • hőszivattyús rendszerek
 • vagy szilárdtüzelésű kazánokkal üzemeltetett rendszerek egyidejű szabályozására

 

A Baxi Platinum és a Baxi Duo-Tec készülékek alkalmazásakor az alapvezérlés modulszerűen bővíthető.

Vagyis összetett fűtési rendszerek esetén, számos kiegészítő egység használatával lehetőség van a készülék szabályozását a lehető legjobban illeszteni az adott rendszer követelményeihez.

Kazán keresése

Termékkategóriák